07. марта 2019. године - Делегација Републике Гане, у саставу од судијa Henry Anthony Kwofie, Jennifer Abena Dadzie, Ellen Vivian Amoah, Abena Oppong Adjin-Doku, Isaac Addo и Charles Acheampong посетили су Виши суд у Београду и то судску зграду у улици Катанићева 15.

Састанку су присуствовали вршилац функције председника Вишег суда у Београду, судија Александар Степановић, портпарол суда Бојана Станковић, управитељ суда Мирослав Сламарски и самостални саветник судске управе Мирјана Мадић.

На састанку се разговарало о надлежности, организацији и функционисању суда и његових посебних одељења, а уследила је и размена искуства у погледу поступања судова Републике Србије и Републике Гане, као и дискутовање о надлежностима и разликама правних система и уређења судских власти Републике Гане и Републике Србије. Том приликом делегација Републике Гане изразила је спремност да и у будућности остварује сарадњу са Вишим судом у Београду.

Током ове посете делегација Републике Гане, а након обиласка судске зграде Вишег суда у Београду у Катанићевој улици бр. 15, присуствовала је презентацији Министарства правде Републике Србије која се односи на развој и примену информационих технологија у правосудном систему Републике Србије и достугнућа Републике Србије у области е правосуђа.