Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против четрнаесторице окривљених, због кривичног дела тешко убиство из чл. 114. ст.2. у вези чл.33. Кривичног законика и против једног окривљеног због кривичног дела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела из чл.333. ст.3. У вези ст.1. Кривичног законика.


Поступајући заменик јавног тужиова Вишег јавног тужилаштва у Београду предложио је у оптужници да се према дванаесторици окривљених, који се већ налазе у притвору, продужи  притвор, као и да се двојици окривљених, који се налазе у бекству и против којих је донето решење о одређивању притвора и издата наредба за расписивање потернице, суди у одсуству.

Према одредбама Законика о кривичном поступку, списи предмета се сада достављају Кривичном ванрасправном већу, како би исто по службеној дужности, а у року од три дана од пријема оптужнице, испитало да ли још постоје разлози за притвор и донело решење о продужењу или укидању притвора према окривљенима, након чега ће наведена оптужница бити достављена свим окривљенима са поуком о праву на приговор.

Уколико од стране окривљених или њихових бранилаца буде поднесен приговор против наведене оптужнице, списи предмета ће се доставити Кривичном ванрасправном већу на одлуку, а уколико у законском року од 8 дана, од дана достављања оптужнице, приговор не буде поднесен, поступајући председник већа, у односу на наведену оптужницу, има такође порцесних овлашћења да стави захтев Кривичном ванрасправном већу, које тада може одлучити о сваком питању о коме се решава и поводом приговора, или ће поступајући председник већа у најкраћем року одредити датум главног претреса.

Кривично ванрасправно веће Вишег суда у Београду је дана 05.03.2010.године одбило приговоре бранилаца окривљених и оптужница је ступила на правну снагу, а дана 08.03.2010.године Кривично ванрасправно веће Вишег суда у Београду донело решење којим је одређено да се двојици окривљених који су у бекству суди у одсуству.