Виши суд у Београду - Одељење за ратне злочине донело је данас пресуду, којом је оптужене Будисављевић Чеда, Малиновић Мирка, Богуновић Милана и Груичић Богдана огласио кривим да су током октобра месеца 1991.године, на подручју општине Теслинград, у Републици Хрватској, у саставу тадашње Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, као припадници Министарства унутрашњих послова Српске Аутономне Области Крајине и Територијалне одбране Теслинграда, извршили убиство петочлане породице Ракић, кршећи тако правила међународног права за време оружаног сукоба који је тада постојао, а није имао карактер међународног сукоба, између јединица ЈНА, ТО и МУП-а САО Крајине, као и добровољаца, са једне стране и хрватских оружаних формација, у чијем су саставу биле јединице МУП-а Хрватске, Збора народне гарде и добровољци, са друге стране,

- чиме су извршили кривично дело ратни злочин против цивилног становништва из члана 142 став 1 Кривичног закона Савезне Републике Југославије, у саизвршилаштву у вези члана 22 истог закона.

Па су оптужени Будисављевић Чедо, Малиновић Мирко, Богуновић Милан и Груичић Богдан осуђени на казну затвора у трајању од  по 12 година.

Такође, према наведеним оптуженима продужен је притвор до упућивања у установу за издржавање казне затвора, а најдуже док не истекне време трајања казне изречене у овој пресуди.