Виши суд у Београду донео је 30. маја 2011.године пресуду којом је, а на основу правноснажног решења којим је усвојен споразум о признању кривице, окривљене Светлану Ражнатовић и Лидију Величковић Оцокољић огласио кривим због извршења кривичног дела злоупотреба службеног положаја из члана 359  став 3 у вези става 1 Кривичног законика, а окривљену Светлану Ражнатовић и због извршења кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја из члана 348 став 3 у вези става 1 КЗ.

Наведеном пресудом окр.Светлана Ражнатовић осуђена је на јединствену казну затвора у трајању од 1 (једне) године, у коју казну јој се урачунава време проведено у притвору од 17.03.2003.године до 15.07.2003.године, а окр.Лидија Величковић Оцокољић осуђена је на казну затвора у трајању од 6 шест) месеци, у коју казну јој се урачунава врме проведено у притвору од 13.05.2003.године до 20.06.2003.године.

Казна затвора на коју су осуђене наведене окривљене, извршиће се тако што окривљене не смеју напуштати просторије у којима бораве – кућа у Ул.Љутице Богдана број 3.

Такође, наведеном пресдуом окривљене су обавезане да солидарно плате износ од 1.500.000,00 евра у корист буџета Републике Србије.

Против ове пресуде жалба није дозвољена, а писмени отправак правноснажне пресуде експедован је странкама у поступку 06.јуна 2011.године.

Након што писмени отправaк правноснажне пресуде буде достављен окривљенима, наведена пресуда постаје извршна и иста ће бити достављена на извршење Првом основном суду у Београду, Одељењу за извршење кривичних санкција.