Виши суд у Београду донео је 27. јула 2011.године ван главног претреса, а на основу решења којим је усвојен споразум о признању кривице, пресуду којом је

–  оптуженог Родић Радисава огласио кривим због извршења кривичног дела злоупотреба службеног положаја из члана 359 став 3 у вези става 1 Кривичног законика и осудио га на казну затвора у трајању од 2 (две) године, у коју казну затвора му се урачунава време проведено у притвору у периоду од 27.10.2009.године, до 27.07.2011.године.

Према оптуженом Родић Радисаву је наведеном преудом изречена и мера безбедности забрана вршења позива, делатности и дужности, којом му је забрањено вршење свих дужности везаних за располагање, коришћење и управљање туђом имовином у трајању од 6 (шест) година и то од правноснажности ове пресуде, односно од 27. јула 2011.године, с тим што се време проведено у затвору не урачунава у време трајања ове мере.

Против ове пресуде није дозвољена жалба.

Такође, према оптуженом Родић Радисаву укинут је притвор, из разлога јер је према истом притвор продужаван због посебно тешких околности кривичног дела и прописане казне затвора за кривично дело које му се ставља на терет, а која је преко десет година, а да је осуђени Родић Радисав наведеном пресудом осуђен на казну затвора у трајању од 2 (две) године и да би даље остајање окривљеног у притвору било могуће једино у случају да је осуђени пресудом првостепеног суда осуђен на казну затвора од пет година или тежу казну, а што није случај, те да не постоје ни други законски разлози за даље задржавање оптуженог у притвору.