Виши суд у Београду донео је и јавно објавио дана 31.10.2011.године пресуду, којом је

–  оптуженог Стевановић Милорада огласио кривим због извршења кривичног дела тешко убиство из члана 114 тачка 6 Кривичног законика и осудио га на казну затвора у трајању од 20 (двадесет) година,у коју казну затвора му се урачунава време проведено у притвору од 02.05.2008.године, па надаље.

Такође према оптуженом Стевановић Милораду продужен је притвор до упућивања у установу за издржавање казне затвора, а најдуже док не истекне време трајања казне изречене пресудом.

Запрећена казна за кривично дело тешко убиство из члана 114 Кривичног законика је најмање десет година или затвор од тридесет до четрдесет година.

Међутим, приликом одмеравања казне затвора овом оптуженом суд је имао у виду чињеницу да је у време извршења кривичног дела оптужени имао навршену 19 годину, односно да се радило о млађем пунолетном лицу, те како је одредбама члана 45 став 4 Кривичног законика предвиђено да се затвор од тридесет до четрдесет година не може изрећи лицу које у време извршења кривичног дела није навршило 21 годину, то је овај суд оптуженог Стевановића, због извршења кривичног дела тешко убиство из члана 114 тачка 6 Кривичног законика, осудио на максималну казну затвора коју закон у датим околностима предвиђа.

Против ове пресуде странке у овом кривичном поступку могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од 15 дана од дана пријема писменог отправка пресуде.