Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду – Посебног одељења (за организовани криминал) на седници већа одржаној дана 17.01.2014.године донело је решење којим је потврдило оптужницу Тужилаштва за организовани криминал, подигнуту против  окр. Ђорђевић Миодрага, окр. Вучетић Александра и окр. Млађан Љиљане, због кривичног дела злоупотреба службеног положаја из члана 359 став 3 у вези става 1 Кривичног законика, у саизвршилаштву у вези члана 33 Кривичног законика.

Кривично веће је приликом доношења ове одлуке нашло да је скуп чињеница наведених у оптужници, а које произилазе из доказа прикупљених у предистражном и истражном поступку, подигнут на ниво оправдане сумње тј. истима се непосредно поткрепљује основана сумња да су окривљени учинили кривично дело које им се ставља на терет и истовремено се оправдава подизање оптужбе у овој кривично-правној ствари.  

Веће је доносећи овакву одлуку искључиво ценило да ли има довољно доказа да се основана сумња да су окривљени учинили кривична дела која им се стављају на терет подигне до нивоа оправдане сумње, која је услов за подизање оптужнице, а оцена сваког појединачног доказа, како појединачно тако и у вези са осталим доказима, биће извршена тек након што сви докази буду изведени на главном претресу.

Против овог решења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.