Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду – Посебног одељења (за организовани криминал) на седници већа одржаној дана 29.01.2014.године донело је решење којим је потврдило оптужницу Тужилаштва за организовани криминал, подигнуту против окр. Огњеновић Ненада, окр. Вучићевић Драгољуба, окр. Бирманчевић Жељка, окр. Секулић Радосава, окр. Јеремић Миодрага, окр. Павловић Драгана, окр. Орлић Горана, окр. Јововић Жељка, окр. Прица Љубице и окр. Владовић Милана, због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву из члана 234 став 3 у вези става 1 Кривичног законика у вези члана 33 Кривичног законика.

Кривично веће је приликом доношења ове одлуке нашло да је скуп чињеница наведених у оптужници, а које произилазе из доказа прикупљених у предистражном и истражном поступку, подигнут на ниво оправдане сумње тј. истима се непосредно поткрепљује основана сумња да су окривљени учинили кривично дело које им се ставља на терет и истовремено се оправдава подизање оптужбе у овој кривично-правној ствари.  

Против овог решења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.