Након што је кривично ванпретресно веће Посебног одељења (за организовани криминал) Вишег суда у Београду донело наредбу да Тужилаштво за организовани криминал донесе наредбу о допуни истраге против окр. Дулић Оливера, окр. Јањић Небојше и окр. Дробњак Зорана, и након што је спроведена допуна истраге, Тужилаштво за организовани криминал дана 10.04.2014. године доставило је овом суду оптужницу против окр. Дулић Оливера, окр. Јањић Небојше и окр. Дробњак Зорана због продуженог кривичног дела злоупотреба службеног положаја из члана 359 став 3 у вези става 1 Кривичног законика, у саизвршилаштву.

Кривично ванпретресно веће Посебног одељења Вишег суда у Београду након пријема наведене оптужнице, поступало је у складу са својим овлашћењима о преиспитивању оптужнице, па је дана 17.04.2014.године донело наредбу да Тужилаштво за организовани криминал поново донесе наредбу о допуни истраге, ради бољег разјашњења стања ствари и да би се испитала основаност оптужнице, а самим тим и постојање оправдане сумње да су окривљени учинили кривична дела која им се стављају на терет.

Кривично веће је овакву одлуку донело након извршеног увида у списе предмета, посебно имајући у виду налоге Апелационог суда у Београду, због чега је нашло да је у конкретном случају потребно да Тужилаштво за организовани криминал у свему поступи у складу са наредбом овог суда од 28.06.2013. године и да прибави правне акте свих државних органа, јавних и локално јавних предузећа – општина и градова, те да се по прибављању наведених правних аката спроведе допуна економско - финансијског вештачења.