Потврђена оптужница подигнута против окривљених БиљанеЈовановић, Горана Костића, Слободана Бајина, Душана Боровице и Жељка Јововића

(Развојна банка Војводине)

Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду – Посебног одељења (за организовани криминал), дана 05.12.2014. године, донело је решење којим је потврђена оптужница Тужилаштва за организовани криминал, подигнута против окривљених Биљане Јовановић, Горана Костића и Слободана Бајина због постојања оправдане сумње да су извршили продужено кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица из члана 234 став 3 у вези става 1 КЗ у саизвршилаштву у вези чланова 33 и 61 КЗ, и против окривљених Душана Боровице и Жељка Јововића због постојања оправдане сумње да су извршили продужено кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица из члана 234 став 3 у вези става 1 КЗ у вези члана 34 и 61 КЗ.

Овакву одлуку кривично ванпретресно веће донело је на основу доказа прикупљених у предистражном и истражном поступку, а који поткрепљују оправдану сумњу да су окривљени учинили кривична дела која им се оптужницом стављају на терет.

Против овог решења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.