Кривично ванпретресно веће Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду дана 9.4.2015. године донело је наредбу да Тужилаштво за ратне злочине, у року од три дана од дана пријема наредбе суда, донесе наредбу о допуни истраге, ради бољег разјашњења стања ствари, да би се испитала основаност оптужнице која је подигнута против Гојка Лукића, Љубише Васиљевића, Душка Васиљевића, Јована Липовца и Драгане Ђекић, којом се окривљенима ставља на терет извршење кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва из члана 142 став 1 Кривичног закона Савезне Републике Југославије у саизвршилаштву у вези са чланом 22 Кривичног закона Савезне Републике Југославије.

Наведену одлуку кривично ванпретресно веће донело је приликом испитивања наведене оптужнице Тужилаштва за ратне злочине, а након извршеног увида у списе предмета и писане одговоре на оптужницу које су поднели браниоци окривљених.

Наиме, кривично ванпретресно веће је утврдило да је у конкретном случају у допуни истраге потребно да се испитају одређени сведоци, те да се након испитивања сведока, с обзиром на њихову бројност, тачно определи којим се конкретно од понуђених доказа поткрепљује постојање оправдане сумње да су окривљени предузели радње које им се стављају на терет, а на начин како је то описано у предметној оптужници.

Наведено је по оцени кривичног ванпретресног већа потребно предузети у циљу бољег разјашњења стања ствари, да би се испитала основаност оптужнице, а самим тим и постојање оправдане сумње да су окривљени учинили кривична дела која им се стављају на терет.