Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду – Посебног одељења (за организовани криминал) на седници већа одржаној дана 14.5.2015. године донело је решење којим је потврдило оптужницу Тужилаштва за организовани криминал, подигнуту против окривљеног Сивчев Радета, којом му је стављено на теретизвршење продуженог кривичног дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи из члана 350 став 4 у вези са ставом 2 Кривичног законика у вези са чланом 33 и 61 став 1 Кривичног законика.

По оцени кривичног ванпретресног већа скуп чињеница које се наводе у оптужници и произлазе из доказа прикупљених у предистражном и истражном поступку, непосредно поткрепљују основану сумњу да је  окривљени учинио кривично дело које му се ставља на терет, а које је описано у наведеној оптужници и уједно оправдавају подизање оптужбе у овој кривичноправној ствари.

Против наведеног решења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.