Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду на седници већа одржаној дана 22.9.2015. године донело је решење којим је потврдило оптужницу Вишег јавног тужилаштва у Београду, подигнуту против окривљеног Обрена Зиројевића, којом му је стављено на терет извршење кривичног дела тешко убиство из члана 114 став 1 тачка 1 Кривичног законика.

По оцени кривичног већа, прикупљени докази довољни су да би се одлучивало о основаности оптужнице, а скуп чињеница наведених у оптужници, које произилазе из доказа прикупљених у предистражном и истражном поступку, непосредно поткрепљују оправдану сумњу да је окривљени учинио кривично дело које му се ставља на терет, при чему је веће искључиво ценило да ли има довољно доказа да се основана сумња да је окривљени учинио кривично дело које му се ставља на терет подигне до нивоа оправдане сумње, која је услов за подизање оптужнице, те није унапред утицало на решавање оних питања која ће бити предмет расправљања на главном претресу.

Против наведеног решења окривљени може изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема преписа решења.