Виши суд у Београду – Посебно одељење (за организовани криминал), дана 15. октобра 2015. године у поступку који се води против окривљеног Сенада Плојовића, донео је и јавно објавио пресуду којом је ОГЛАСИО КРИВИМ окривљеног Сенада Плојовића због извршења кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела из члана 346 став 2 Кривичног законика и извршења продуженог кривичног дела кријумачарење из члана 230 став 2 у вези са ставом 1 Кривичног законика у вези са чланом 61 Кривичног законика и истог осудио на јединствену казну затвора у трајању од 2(године) године и 6 (шест) месеци и новчану казну у износу од 1.000.000,00 (једанмилион) динара, коју је оптужени дужан да плати у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде.

Уколико осуђени не плати новчану казну у одређеном року суд ће новчану казну заменити казном затвора, тако што ће за сваких започетих 1.000,00 динара новчане казне одредити један дан казне затвора, с тим да казна затвора не може бити дужа од једне године.

Наведеном пресудом одузета је роба која је предмет извршења дела и то укупно 7500 паклица цигарета без акцизних маркица.

Против ове пресуде странке у кривичном поступку могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду.