Виши суд у Београду – Посебно одељење (за организовани криминал), дана 3. децембра 2015. године у поступку који се води против окривљеног Горана Милановића и других, донео је и јавно објавио пресуду којом је ОГЛАСИО КРИВИМи то:

оптуженог Горана Милановићазбог извршења кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица из члана 234 став 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика и истог осудио на казну затвора у трајању од 2 (две) године,

оптужене Светлану Белић и Дејана Ранковића због извршења кривичног дела фалсификовање службене исправе из члана 357 став 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика у вези са чланом 33 Кривичног законика, у саизвршилаштву, и исте осудио на казне затвора у трајању од по 10 (десет) месеци, с тим да је суд одредио да ће се изречене казне затвора извршити у кућним условима, односно без напуштања просторија у којима осуђени станују, уз примену електронског надзора.

На основу одредбе члана 91 став 1 и члана 92 став 3 Кривичног законика, те члана 538 и 541 Законика о кривичном поступка, одлуком суда од ПД „Житостиг“ АД у стечају одузета је имовинска корист прибављена извршењем кривичног дела у новчаном износу од 328.512.066,40 динара.

Против наведене пресуде странке у кривичном поступку могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду.