Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду – Посебног одељења (за организовани криминал) на седници већа одржаној дана 09.02.2016. године донело је решење којим је потврдило оптужницу Тужилаштва за организовани криминал, подигнуту против окривљене Гордане Поповић, којом јој је стављено на теретизвршење кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица из члана 234 став 3 у вези са ставом 1 у вези са чланом 33 Кривичног законика.

По оцени кривичног већа, докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка, по свом квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да је окривљена предузела радње из чињеничног описа кривичног дела које јој се оптужницом ставља на терет, односно о испуњености неопходног материјалног услова за оптужење у конкретном случају. Осим тога, веће није овлашћено да цени да ли чињенице и околности на којима је оптужница заснована пружају поуздан основ за закључак да је окривљена учинила кривично дело, ни да ли су испуњени услови да буде оглашена кривом, јер то за подизање оптужног акта није потребно, већ оправданост сумње која би оправдавала изношење ове кривичноправне ствари пред суд.

Против наведеног решења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.