Виши суд у Београду, дана 22. марта 2016. године у поступку који се води против оптуженог Ненада Грујовића и других, донео је и јавно објавио пресуду којом је:

оптуженог Ненада Грујовића ОГЛАСИО КРИВИМ због извршења кривичног дела разбојништво из члана 206 став 2 у вези са ставом 1 Кривичног законика и осудио га на казну затвора у трајању од 10 (десет) година, те одредио да се од оптуженог одузима имовинска корист прибављена извршењем кривичног дела и то новац у износу од 4.003.000,00 динара, обавезујући оптуженог да наведени износ уплати у корист буџета Републике Србије у року од 15 дана од дана правноснажности пресуде.

Истом пресудом суд је оптужене Владимира Станића и Бранислава Андрића ОСЛОБОДИО ОД ОПТУЖБЕ да су извршили кривично дело тешко убиство из члана 114 став 1 тачка 4 у вези са чланом 33 Кривичног законика, а оптужени Владимир Станић и кривично дело изазивање опште опасности из члана 278 став 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика.

Због наступања апсолутне застарелости кривичног гоњења према оптуженима Ненаду Грујовићу, Владимиру Станићу и Браниславу Антићу ОДБИЈЕНА ЈЕ ОПТУЖБА да су извршили кривично дело неовлашћено коришћење туђег возила из члана 213 став 2 у вези са ставом 1 Кривичног законика у вези са чланом 33 Кривичног законика и кривично дело фалсификовање исправе из члана 356 став 1 тачка 5 у вези са чланом 355 став 1 Кривичног законика у вези са чланом 33 Кривичног законика.

Према оптуженом Ненаду Грујовићу укинута је раније изречена мера забране напуштања стана уз примену електронског надзора, чије извршење је започето 15. јануара 2016. године и уместо наведене мере изречена мера забране напуштања боравишта уз обавезу оптуженог да се сваког понедељка у месецу јавља надлежној Полицијског станици. Такође, према оптуженом Владимиру Станићу укинут је притвор одређен решењем Окружног суда у Београду од 25. сепрембра 2008. године, који му се рачуна од 26. априла 2015. године, када је лишен слободе, док је у односу на оптуженог Бранислава Андрића стављено ван снаге решење истражног судије Окружног суда у Београду од 28. децембра 2007. године, којим је према оптуженом одређен притвор, а по којем исти није лишен слободе.

Против наведене пресуде странке у кривичном поступку могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од 15 дана од дана достављања писменог отправка пресуде.