Виши суд у Београду, дана 20. октобра 2016. године у кривичном поступку који се води против окривљеног Sebastien Michel Branchu и других, донео је и јавно објавио пресуду којом је ОГЛАСИО КРИВИМ оптужене Sebastien Michel Branchu, Alexia Sandrinе Gorin и Emeline Christellе Oеuillet због извршења кривичног дела отмица из члана 134 став 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика, у вези са чланом 33 Кривичног законика и исте осудио на казне затвора, и то:

окривљеног Sebastien Michel Branchuна казну затвора у трајању од 10 (десет) година,

окривљенуAlexia Sandrinе Gorin на казну затвора у трајању од 9 (девет) година,

окривљенуEmeline Christellе Oеuillet на казну затвора у трајању од 7 (седам) година,

Оптуженима је у смислу одредбе члана 63 Кривичног законика у изречене казне затвора урачунато време проведено у притвору, као и друго лишење слободе у вези са кривичним делом, у периоду од 13.3.2015. године, па надаље, с тим да им је приликом пресуђења притвор продужен до упућивања на издржавање казне затвора, али најдуже док не истекне време трајања казни затвора изречених у првостепеној пресуди. 

На основу одредбе члана 87 Кривичнoг законика изречена је мера безбедности одузимања предмета, па је од оптуженог Sebastien Michel Branchu одузето возило, које је коришћено приликом извршења предметног кривичног дела. Такође, на основу одредбе члана 88 Кривичнoг законика изречена је мера безбедности протеривања странца из Републике Србије тако што је одређено да се оптужени Sebastien Michel Branchu, оптужена Alexia Sandrinе Gorin epouse Branchu и оптужена Emeline Christellе Oеuillet протерују из Републике Србије на период од по 10 (десет) година, с тим да се време трајања протеривања рачуна од дана правноснажности пресуде, али се време проведено у затвору не урачунава у време трајања ове мере.

Против наведене пресуде странке у кривичном поступку могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду.