Doneta presuda u postupku koji se vodi protiv protiv optuženog Kosmajac Dragoslava i drugih

Viši sud u Beogradu je dana 10.aprila 2018. godine, u krivičnom postupku koji se vodi protiv optuženog Kosmajac Dragoslava i drugih, doneo i javno objavio presudu kojom su OSLOBOĐENI OPTUŽBE i to: optuženi Milidrag Drago, da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 st. 3 u vezi st. 1 KZ, optuženi Kosmajac Dragoslav da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem iz čl. 359 st. 3 u vezi st. 1 KZ u vezi čl. 34 KZ  i optuženi Rapaić Milan da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja pomaganjem iz čl. 359 st. 3 u vezi st. 1 KZ u vezi čl. 35 KZ.

Na objavljivanju ove presude predsednik veća je kratko obrazložio razloge donošenja odluke, a protiv navedene presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sud je doneo rešenje kojim je prema optuženom Kosmajac Dragoslavu ukinuo meru zabrane napuštanja boravišta- teritorije Republike Srbije i naredio vraćanje putne isprave-pasoša.

VIŠI SUD U BEOGRADU

Dodato: 10.04.2018.